Referenser

Din Hästmassör   Lisbeth Uddfors, Diplomerad Hästmassör 

Referenser

Jag använder vetekudden Hot-horse varje dag innan och efter ridning på mina hästar. Hästarna älskar den, blir direkt lugna och avslappnade när jag lägger på den. Jag rekommenderar verkligen Hot-horse till alla eftersom att den har gett så bra resultat på mina hästar.

Mvh Linnea Elmér , dotter till Ann-Sofie Elmér

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi kontaktade Lisbeth Uddfors när en av våra travhästar hade hemskt ont i ryggen. Vi var helt inställda på att stryka honom från kommande lopp men efter  fyra behandlingar av Lisbeth var han symtomfri. Witch Doctor gjorde ett kanon lopp och gick bättre än någonsin.

Stort tack!

Rolf och Margareta Grafström, Härnösand

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Referens Lisbeth Uddfors

Jag anlitade Lisbeth första gången i januari 2012 för att massera vår foderhäst. Hon tog sig an en äldre herre på 23 år som aldrig fått massage förut och som dessutom hade enorma spänningar lite varstans på kroppen.  Två månader in i behandlingen visar vår gubbe på härliga framsteg. Sadeltvånget är nästan borta, han är mer rörlig och kan resa sig från liggande ställning utan ansträngning som tidigare. Lisbeth arbetar metodiskt och pedagogiskt med stor respekt för hästens behov och personlighet. Hon är professionell och lätt att samarbeta och prata med.  Lisbeth har med andra ord snabbt blivit en favorit hos både häst och fodervärd. Jag och vår fyrfota herre rekommenderar Lisbeth varmt.

 

Cecilia Arrgård

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisbeths hästmassage har varit till stor hjälp i vår D-ponnys utveckling mot bättre rörelser i dressyren.

Det har varit tydligt att spänningar lossnat och att rörelser blivit friare. Lisbeth tar sig tid och jobbar lugnt och metodiskt med en kunskap som känns mycket förankrad. Vi upplever verkligen att vi fått mycket valuta för insatsen. Tack Lisbeth!

/Anneli och Emma (och Ponyta)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisbeth har med hjälp av sin hästmassage och Biolight fått Madicken att blomstra i dressyren. De tidigare problem vi haft med vår häst är som bort blåsta. Lisbeth visar ett stort engagemang i sitt arbete att hitta de rätta lösningarna för varje häst. Vi är oerhört tacksamma för allt hon hjälpt oss med och kommer att göra i framtiden!

Många kramar Madicken, Ida och Susanne.

Madickens favorit massör!!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hej mitt namn är Linn Ohlsson och jag är ägare till en halvblod/fullblods valack vid namn Magi. Lisbeth har hjälpt mig att behandla min häst och jag tänkte dela med mig av vår historia.

 

Jag kom i kontakt med Lisbeth Uddfors första gången när hon under sin utbildning gjorde praktik på en annan häst i vårt stall. Lisbeth började även behandla Magi och gav mig en del övningar som jag skulle göra dagligen.

Jag tyckte att jag märkte skillnad på min häst eftersom han lätt stressar upp sig, han kändes mer avslappnad och rörlig i muskulaturen. 

 

När Lisbeth var färdig med sin utbildning valde jag självklart att hon skulle fortsätta behandla Magi.

Sen kom en sådan dag som ingen hästägare vill uppleva. Det var en kväll i januari 2011 då jag skulle hämta Magi i hagen. 

Det tog oss 35 min att gå upp till stallet som annars tar max 5 min. Det syntes inte så mycket men när jag mötte Magi´s blick förstod jag att det var något alvarligt fel.

Dagen efter åkte vi till ATG-kliniken i Täby där han undersöktes. Magi hade av en spark fått en lös benbit och spricka i ett framben.

Han stod sedan på boxvila i 10 veckor (trodde han skulle riva stallet).

Lisbeth behandlade några ggr Magi med mycket lätt massage under denna period för att han skulle kunna slappna av. Jag kan säga att detta gav Magi otroligt mycket och mig med som då slapp gå och tänka att stallet skulle ligga i tandpetsformat varje dag.

Tiden gick och så småningom så började jag sätta i gång honom, han var otroligt arbetsvillig och tack vare Lisbeths behandlingar så var han lugn och harmonisk.

 

 

Sedan kom nästa problem. Magi började reagera över ryggen, och stod under sig mer och mer på stallgången men efter Lisbeth behandlat honom så blev det bättre efter varje gång. Jag viste sedan tidigare att han haft ett ryggproblem men aldrig fått något exakt svar på vad det varit. Han har nämligen klarat sig fint tackvare att han haft en bra överlinje som nu av förklarliga skäl försvunnit under boxvilan.

En dag när jag sadlade Magi och spänt sadelgjorden på första hålet, skulle jag lyfta fram frambenet för att gjorden skulle lägga sig till rätta... då lägger han sig ner av smärta/ panik??? då trodde jag att jag skulle svimma.

Ringde då Lisbeth på en gång som sa åt mig att ringa till veterinären. Fick då som svar att det är så man lägger ner kor?? man spänner något runt magen och lyfter fram frambenet.

När Lisbeth kom till Magi nästa gång så visade jag henne detta. Vi provade med och utan sadel resp. tömkörningsjord. Vad skulle jag göra nu?

 

Bad då om råd av Lisbeth som jag fått så otroligt förtroende för jag litar på henne till 100 % för allt hon gör, gör hon helhjärtat.

 

 

Vi bestämde att jag skulle boka en tid till Magi för att få en röntgen av ryggen och Lisbeth erbjöd sig att följa med (vilken massör brukar göra det??).

Fick då en diagnos (KSS, Artros, Lysis…) på Magi som kändes att nu är det kört. Kört för alltid!  När jag står där med gråten i ögonen så får jag en blick av Lisbeth som säger, det här klarar vi Linn.

 

 

 

 

 

Magi fick sedan massage 1 gång i veckan och jag tömkörde honom i 6 veckors tid. Lisbeth gav mig övningar som jag skulle göra flera ggr/dag.

Vid återbesöket på ATG-kliniken så fick vi ett stort leende av veterinär Ingela Liwång som nickar åt mig och Lisbeth och säger. Det här är bra! RIKTIGT bra!

Vi har fortsatt en period med massage, övningar och tömkörning och allt har bara gått framåt (jag måste bara tillägga att varje gång Magi ser Lisbeth så ställer han sig till rätta i gången... sänker huvudet och tuggar (( snälla massera mig)) vilket för mig betyder att han verkligen älskar detta).

Med allt detta vill jag tacka dig Lisbeth för att du har hjälpt mig och Magi genom vårat tuffa år.

Vet inte hur jag och Magi ska kunna tacka dig mer än att vi kommer vara dig evigt tacksamma.

 

Tack Lisbeth Tack Snälla!