Användnings råd/instruktion Hot-Horse

Din Hästmassör   Lisbeth Uddfors, Diplomerad Hästmassör 

Användnings råd/instruktion Hot-Horse

Hot-Horse är en värmande vetekudde speciellt designad och anpassad för häst. Hot-Horse är framtagen och designskyddad hos PRV av ”Din hästmassör” Lisbeth Uddfors, Diplomerad hästmassör.

Vetet i Hot-Horse bör alltid återfuktas före användning för att hålla värmen maximalt. Återfuktning sker enklast genom att man före värmning duschar hela Hot-Horse ordentligt med en blomspruta alt. baddar båda sidor med vatten.

Värm din Hot-Horse utan örngott under ca 5 minuter i mikrovågsugn.

Kontrollera att inget matfett kommer i kontakt med Hot-Horse. Av hygieniska skäl kan man tex värma sin Hot-Horse i en ren plastpåse.

Observera att tiden kan variera något beroende på mikrovågsugnens styrka. Ha därför uppsikt och anpassa tiden.

Din Hot-Horse skall kännas ordentligt varm. Tänk på att hästar har något högre kropps- temperatur samt har en skyddande päls.

Kudden levereras med ett örngott som lätt kan bytas och tvättas samt en förvaringsväska. Av hygieniska skäl rekommenderas att ett örngott alltid används när Hot-Horse ligger på hästen.

Varning! Kontrollera alltid att Hot-Horse är lagom varm när den läggs på hästen. Värmer man en ”uttorkad” vetekudde för mycket, så kan det börja ryka och i värsta fall ta eld.

Förvara din Hot-Horse på en plats som är fri från möss och andra skadedjur.

Har du ingen mikro i stallet?

Inga problem, värm din Hot-Horse hemma låt den ligga ihopvikt och förvara den i tex. en papperspåse eller ännu bättre i "kylväska" under transporten.

Hot-Horse håller värmen länge.

 

Tips! skall du färdas riktigt långt så finns det kylväskor med värmefunktion som kopplas till uttaget i bilen.